seks met sokken

Gert Holstege, neurowetenschapper bij het UMCG, heeft hersenonderzoek gedaan waarom het beter is om je sokken aan te houden tijdens seks.

Uit onderzoek is gebleken dat mannen en vrouwen seks verschillend ervaren, maar wat wel overeenkwam was: zowel mannen als vrouwen vonden het gemakkelijker om een orgasme te hebben als ze hun sokken aanhielden.

Wat heeft dit dan met TCM te maken?

Nieren en Blaas horen bij het Waterelement en volgens de TCM zijn Nieren het reservoir van onze levensenergie. Nieren kun je zien als een accu, het bevat zowel voorhemelse (wat je van je ouders hebt meegekregen) als nahemelse (wat je binnenkrijgt door eten, drinken en ademhalen) energie. Ze geven de vonk die je nodig hebt om weer nieuwe energie aan te maken.

Er is heel veel te vertellen over het Waterelement maar dan zou ik een boek moeten schrijven en niet een blog.

Wat wel belangrijk is voor dit artikel, is dat Water de transformatie van water beheerst. Waterenergie filtert de vloeistoffen uit voeding waarna het onzuivere naar beneden wordt afgevoerd en het zuivere weer teruggaat het lichaam in. Het lichaam is een prachtig ecologisch systeem, het gooit niets weg wat nog gebruikt kan worden.

Water regelt ook het openen en sluiten van de twee openingen beneden (mag jij raden wat dat is ;-), en daarmee zorgt Water ervoor dat plassen, spermaproductie en ejaculatie goed verlopen.

Logisch dus dat Waterenergie niet te scheiden is van onze seksuele energie. Vruchtbaarheid, voortplanting, libido en potentie worden allemaal aangestuurd door deze energie. Water is onze seksuele oerkracht welke aangevuld en verfijnd wordt door de energie van Vuur (het vonkje).

Water is de bron van alle yin en yang en wanneer dit in een disbalans raakt kan Water doorslaan naar de yangkant (warm) of naar de yinkant (koud). Een tekort aan yang zal koudeklachten genereren zoals koude handen en voeten. Als Nierenergie ergens niet tegen kan, dan is het koude! En al helemaal niet van een koude rug en voeten! Koude zorgt voor samentrekken, krimpen, vertraagt de doorbloeding en kost heel veel energie van het Waterelement. Het vonkje moet overuren maken.

En wat heb je nodig bij een ejaculatie of orgasme? Juist … WARMTE!! De doorstroming van vloeistoffen moet goed zijn en niet stroperig wat kan ontstaan bij koude.

Het punt is dat onze hersenen voortdurend signalen doorkrijgen van ons lichaam hoe het gaat. De signalen en de gedachten die erop volgen strijden om aandacht. Seks of koude voeten, koude voeten of seks?! Vrouwen worden sowieso al sneller afgeleid dus waarom zou je het jezelf moeilijk gaan maken? Trek gewoon die sokken aan!

De TCM heeft zelfs lijstjes met het aantal keren dat een mens minimaal de liefde zou moeten bedrijven. Natuurlijk moet je dit niet al te letterlijk nemen…….

20 jaar – minimaal eens per 4 dagen

30 jaar – minimaal eens per 8 dagen

40 jaar – minimaal eens per 16 dagen

50 jaar – minimaal eens per 21 dagen

60 jaar – minimaal eens per 30 dagen

Wel een kleine noot voor de mannen: te veel seks is weer slecht voor je Nierenergie (en dat geldt ook voor soloseks, heren), omdat je met een ejaculatie veel kostbare Qi verliest.

Maar wanneer is het teveel? Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend en zelfs seizoensgebonden. Maar als je al moe bent en rugpijn hebt, dan is alles al snel te veel. Ook als je na een ejaculatie heel moe bent, is dat een teken. Tantratechnieken zijn dan weer een aanrader, want seksuele activiteit zonder ejaculatie is juist heel erg helend.

In het onderzoek van Holstege hebben ze het experiment verder uitgebreid. Koppels klaagden over ‘letterlijk koude voeten’ en het aanleveren van een paar sokken gaf het resultaat dat 80% van de koppels een climax konden bereiken in plaats van 50%.

Het hele artikel lezen: https://socksy.com/get-your-socks-on/

Ben je op zoek naar een partner, kijk even wat hij/zij draagt! Blote enkels, blote voeten? Bedenk wat het gevolg zou kunnen zijn!!