Over mij

Mijn naam is Betsy Koops, acupuncturist en met passie voor Chinese geneeskunde.

Uit eigen ervaring weet ik hoe overgangsklachten je leven bijna binnenstebuiten kan keren. Een hormonendans waar maar geen einde aan lijkt te komen, een ware rollercoaster.

Mijn missie is om vrouwen het gevoel van een nieuw begin te geven. Chinezen noemen overgang een Second Spring, een veel mooiere en vriendelijkere benaming dan het Westerse woord menopauze of overgang.

“Life begins at Fifty!”

 

In 2011 ben ik gestart met mijn praktijk als shiatsutherapeut. Vervolgens heb ik een 3-jarige opleiding gevolgd tot acupuncturist bij Qing Bai.

Ik blijf me continue ontwikkelen en verdiepen door het volgen van bijscholingen in zowel acupunctuur als Westers Medische basiskennis.

Als meisje van 15 jaar had ik mijn eerste acupunctuurbehandeling. De Westers Medische geneeskunde heeft me destijds niet kunnen helpen. De Oosterse geneeskunde heeft me sinds die tijd altijd getriggerd ondanks dat mijn pad een andere kant opging. Maar zoals water gaat, gaat ook het pad zoals het moet gaan.

Ik ontmoette Lama Gangchen Rinpoche in Indonesië en heb daar mijn meest prangende vraag kunnen stellen! Zijn antwoord heeft mij doen beslissen om alsnog de opleiding acupunctuur te volgen! Dé opleiding die mij het dierbaarst is!