Overgangsklachten

Dagelijks spreek ik vrouwen die worstelen met klachten rondom de overgang. Vrouwen die zich ongemakkelijk voelen door opvliegers, stemmingswisselingen, nachtzweten en daardoor niet meer kunnen slapen.

Vrouwen denken dat dit erbij hoort wat dan ook nog eens bevestigd wordt door hun omgeving: “Het hoort erbij”, “Gaat vanzelf over”, “Even doorbijten en voor je het weet is het voorbij”. Allemaal leuke adviezen maar je kunt er niets mee maar je hoeft er ook niets mee!

Deze klachten zijn echt niet normaal en horen helemaal niet bij de overgang!

Hoe fijn zou het zijn dat je je weer energieker voelt, je nachtrust terugkrijgt, je de dag weer kunt beginnen met meer energie, meer ontspannen en beter kunt concentreren?

Ben je als zelfbewuste en moderne vrouw op zoek naar meer balans in je leven?

Acupunctuur kan je hiermee helpen. Maak direct een afspraak. Wil je eerst meer informatie? Bel of mail mij gerust!

Iedere vrouw zal vroeg of laat te maken krijgen met de overgang. De overgang is een natuurlijk proces waarop elke vrouw weer anders zal reageren. Waar de één fluitend door de overgang gaat, is het voor de ander een ramp met een breed scala aan klachten.

Zoals menstruatie zonder pijn gepaard zou moeten gaan, zo zou de menopauze ook nagenoeg klachtenvrij moeten zijn. Zowel de menstruatieperiode als de menopauze verschilt van vrouw tot vrouw en dat is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid stress waaronder zij gebukt gaat.

De menopauze is geen ziekte maar een hormonale rollercoaster die voor een disbalans zorgt tussen de drie belangrijkste hormonen voor wat betreft de menopauze: oestrogeen, progesteron en testosteron. Soms is er een teveel aan een bepaald hormoon ten opzichte van een ander hormoon, soms een tekort.

Acupunctuur werkt goed bij opvliegers, zweetaanvallen, nachtzweten, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, onrust, verminderd geheugen, slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, darmklachten, vaginale klachten, blaasontstekingen, incontinentie, gewricht- en spierklachten, stress en spanning.