je leven weer op de rit na corona infectie

Veel mensen houden na het doormaken van een Corona-infectie nog een hele tijd klachten. Ook wanneer de infectie niet heeft geleid tot een ziekenhuisopname kunnen de naweeën van deze infectie langdurig zijn.

Herken je de klachten van: benauwdheid, weer af en toe koorts afgewisseld met rillingen en (spier)pijn, terugkeer van reuk- en smaakvermogen laten lang op zich wachten en de aanhoudende darmklachten (overgeven, diarree, misselijkheid), oor- en keelpijn en hoesten willen maar niet wijken.

De langdurige (extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, krachtverlies en concentratie- en geheugenproblemen (plannen van afspraken) en/of het omgaan met prikkels maken het moeilijk om de draad weer op te pakken voor zowel jong als oud.

In het medische circuit noemen ze de mensen die langer dan drie maanden geleden Covid-19 hebben gehad en nog steeds klachten hebben de longCOVID-patiënt. Inmiddels is er al veel bekend over de verschillende restklachten en/of beperkingen. Artsen uiten hun zorgen om deze relatief grote groep patiënten die moeizaam lijken te herstellen. De klachten lijken vooral bij mensen met in eerste instantie milde klachten lang aan te houden.

Onderzoeker Claire Stevens op NOS.nl: ‘De helft van de mensen is 10 tot 13 dagen na de eerste symptomen beter. 1 op de 10 meldt 30 dagen later nog steeds klachten. Zeker 15 verschillende klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en hartkloppingen. Zes weken later melden 200.00 mensen nog steeds klachten.’

Wat kan acupunctuur voor jou doen?

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bekijkt jouw klachten als individu. Het gaat alleen om jou met jouw symptomen en wat jij nodig hebt. Welke verstoringen zijn er bij jou en welke orgaansystemen hebben hulp nodig zodat jij je leven weer op de rit krijgt. Alles gericht op jouw klachten, jouw lijf en jouw energie. Door hieraan te werken zal je de kracht terugvinden en kun je uit het dal klimmen van COVID-19 en het achter je laten.

Vragen over acupunctuur na Corona

Wil je meer weten over acupunctuur na corona? Neem dan contact op met Praktijk FeelGood via 06-22305526 of mail info@feelgoodpraktijk.nl