Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Bij acupunctuur, een natuurlijke en eeuwenoude therapie, draait alles om het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Wanneer je gezond bent, kan de energie vrij stromen zonder dat het last heeft van blokkades. Maar bij pijn, emotionele belasting of ziekte is deze energie uit balans.

Als acupuncturist kan ik met acupunctuurnaalden het stromen van energie beïnvloeden. Door middel van het plaatsen van naaldjes worden plekken waar te weinig energie stroomt aangevuld met energie waar een overschot is. Elk acupunctuurpunt heeft zijn eigen werking en door een combinatie van een aantal punten te prikken kan de balans weer worden hersteld.

Bij welke klachten kan acupunctuur helpen?

Door een disbalans in het energiesysteem vermindert het afweermechanisme en krijgen virussen, bacteriën en andere ziekteveroorzakers de kans om je uit balans te brengen. Het kan dus heel goed zijn dat jij je door blokkades moe voelt of pijn ervaart.

Gelukkig kan acupunctuur zowel bij lichamelijk als bij geestelijke klachten verlichting bieden. Veel voorkomende klachten waarbij ik acupunctuur toepas zijn onder andere:

  • Overgangsklachten
  • Burn-out, overspannen, oververmoeidheid en stress
  • Migraine en hoofdpijn
  • Hooikoorts en allergieën
  • Spier- en gewrichtspijn zoals RSI, reuma, artritis, nekpijn of rugpijn
  • Blessures zoals een tennisarm of frozen shoulder

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we uitgebreid je klachten en je wensen. Ook bekijk ik je tong en voel ik je pols. Met deze informatie kan ik de juiste diagnose stellen en voor jou een behandelplan op maat maken. Vervolgens plaats ik ultradunne naaldjes op acupunctuurpunten die ik speciaal voor jou heb samengesteld.

Mocht tijdens de intake blijken dat het verstandiger zou zijn om bij de huisarts langs te gaan dan geef ik dat uiteraard bij je aan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de mate van de klachten en het herstellend vermogen van je lichaam. Meestal start ik met een wekelijkse behandeling voor drie weken waarna we evalueren hoe het gaat. Vaak kan er dan meer tijd tussen de behandelingen komen of is de pijn verdwenen en kunnen de behandelingen stoppen.

Au!

Veel mensen zijn bang dat het prikken van de naalden pijn doet, maar dat is nergens voor nodig! De naaldjes zijn zo dun dat ze niet of nauwelijks voelbaar zijn. Het zetten van de naalden doet dan ook geen zeer. Sterker nog, een behandeling wordt door velen als zeer ontspannen ervaren.

Vind je het toch spannend? Dan maken we gebruik van een ademhalingsoefening zodat je tijdens het prikken goed kunt ontspannen.

Meer weten?

Wil je weten of acupunctuur ook bij jouw klachten kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met me op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Voor meer informatie over tarieven en vergoedingen door de zorgverzekering, kijk dan hier.

Contact

Je kunt me telefonisch bereiken op 06 – 22305526. Mocht ik in behandeling zijn en niet kunnen opnemen, spreek dan een bericht in of stuur me een WhatsApp berichtje. Ik bel je zo snel mogelijk terug. Of stuur een mailtje naar info@feelgoodpraktijk.nl