Mijn visie

Omdat ons lichaam niet alleen wordt aangestuurd door spieren, organen en hersenen zijn we zeer gebaat bij een goede psychologische balans. Deze balans draagt bij tot ons lichamelijk welzijn. De meeste klachten uiten zich fysiek maar de oorzaak kan elders liggen.

Ik benader de cliënt in zijn totaliteit en beperk me dan ook niet tot de behandeling van alleen lichamelijke klachten. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak (oorsprong) en trachten de balans te herstellen. Het verrassende is dat dan (soms) ook andere klachten verbeteren of herstellen.

Aan de ene kant willen we alleen maar dat de kwalen verdwijnen: ‘gerepareerd worden’ zodat de draad van het leven weer opgepakt kan worden. Aan de andere kant zijn we nieuwsgierig naar de oorsprong en de betekenis van het probleem of ongemak en vermoeden dat meer inzicht ons in staat stelt om problemen in de toekomst te vermijden:

  • · Waarom heb ik wat ik heb?
  • · Waar komt dat probleem vandaan?
  • · Hoe kan ik het begrijpen?
  • · Wat kan ik eraan doen om te zorgen dat het niet terugkomt?

Veel vragen waar niet altijd direct een antwoord op is. Soms duurt het een aantal behandelingen voordat er meer duidelijkheid komt.
Ik probeer de mensen die in mijn praktijk komen te laten ervaren dat als je lichaam beter in balans is, je beter tegen een stootje kunt. Je zelfgenezend vermogen wordt groter en bent minder bevattelijk voor kwaaltjes, blessures, stress en sombere buien.

Ook mensen met vage klachten (bijvoorbeeld tintelingen in handen en/of voeten) hebben baat bij acupunctuur.