gember, een natuurlijk medicijn!

Gember, een natuurlijk medicijn!

Nu de griep en verkoudheid weer om de hoek komt kijken wil je in deze tijd van Covid-19 niet al hoestend en proestend door het leven gaan ;-).

Gember staat bekend als een krachtige ontstekingsremmer en niet alleen voor je keel maar voor alle sluimerende ontstekingen in je lichaam, dus ook chronische ontstekingen.

In een mum van tijd heb je een eigengemaakt kopje gemberthee gemaakt:

Neem voor 1 kopje thee een paar plakjes gember, heet water erop, even laten trekken en genieten maar! Vind je het niet lekker, voeg dan wat sinaasappel of honing toe.

Maar wat zijn de kwaliteiten van gember?

  • Gember is van nature een bloedverdunner en in termen van de Chinese Geneeskunde goed voor bloedstagnatie of Xuè Yū. Dus ook zeer heilzaam tijdens menstruatiepijn waardoor je minder stekende pijnen en/of krampen ervaart. Gember zorgt dus voor een goed doorbloeding.
  • Gember versterkt het immuunsysteem door zijn ontstekingsremmende en anti-oxiderende werking en biedt de mogelijkheid om pathogenen uit je lichaam te verdrijven.
  • In termen van de Chinese Geneeskunde werkt gember vooral in op de meridianen van Milt, Maag en Long. Gember wordt daarom ook vaak gebruikt in kruidenformules om te harmoniseren.
  • Gember verdrijft Kou, verwarmt en laat Qi circuleren, harmoniseert de Middelste Warmer (=je spijsvertering) en werkt goed tegen ochtendziekte bij zwangerschap.
  • Gemberthee kun je onbeperkt drinken.
  • Pas wel op wanneer je bloedverdunners gebruikt want dan wordt het een plus/plus verdunner!!