Cupping

Cupping (cuppen zetten) is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, wordt aangebracht op het huidoppervlak. Bij deze massagetechniek worden glazen bolletjes op de huid geplaatst en/of bewogen.

Een verkeerde beweging, een vermoeide spiermassa of vastzittende spieren kunnen hevige pijn veroorzaken met als gevolg een minder goede bloedcirculatie in het lichaam. Het doel van cuppen is deze bloedstagnatie en een verbeterde afvoer van de vervuiling die zich in het weefsel en in de spieren bevindt op te heffen.

Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier  om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier  wordt de huid en bindweefsel  stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggend gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt de spier en het onderliggende spiergebied tot ontspanning, wat vaak meteen na de behandeling te voelen is als ‘meer ruimte’.

De huid ziet na het cuppen vaak rood, soms zelfs dieprood of paars. Hoe donkerder de kleur, hoe sterker de stagnatie. De plekken op de huid kunnen  dan ook 3-7 dagen na de behandeling zichtbaar blijven. Maar na meerdere behandelingen met cupping krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat de energie weer goed doorstroomt.