Je lichaam is als een auto: de auto heeft brandstof nodig in de vorm van benzine, je lichaam heeft brandstof nodig in de vorm van voedsel. Je spijsvertering is een energiezuinig systeem en gooit niets weg wat nog bruikbaar is. Alles wat nog maar enigszins gebruikt kan worden wordt ook echt gerecycled door je lichaam!

Spijsvertering als kookpot

Zie je spijsvertering als een kookpot boven een vuurtje. Hoe goed jouw spijsvertering het gaat doen ligt aan de inhoud van de kookpot én de hoeveelheid vuur ónder de kookpot.

Geplaatst in: Voeding

Gember, een natuurlijk medicijn!

Nu de griep en verkoudheid weer om de hoek komt kijken wil je in deze tijd van Covid-19 niet al hoestend en proestend door het leven gaan ;-).

Gember staat bekend als een krachtige ontstekingsremmer en niet alleen voor je keel maar voor alle sluimerende ontstekingen in je lichaam, dus ook chronische ontstekingen.

In een mum van tijd heb je een eigengemaakt kopje gemberthee gemaakt:

Geplaatst in: Voeding

Tijdens deze warme zomerdagen heeft de yange energie zijn piek bereikt. Het Vuurelement laat zich van zijn beste kanten zien. De dagen zijn langer, de zon staat hoog en we bereiken de warmste temperaturen. Het toppunt van alle groei is bereikt.

Koffie hoort bij het element Vuur en heeft een verwarmend en uitdrogend effect, het geeft in het lichaam een hele warme, yange energie. Samen met de warmte die het lichaam nu al opslaat door het warme weer ontstaat er nog meer yange energie.

Geplaatst in: Voeding