Komt er een tweede golf van Covid-19 of coronavirus?

Zorg dat jíj er niet bij bent!

De beste remedie om het coronavirus de baas te blijven is om je weerstand zo optimaal mogelijk te houden.

Om het immuunsysteem zo sterk mogelijk te houden is het verstandig om regelmatig een acupunctuurbehandeling te ondergaan zodat de vitale levensenergie (Qi) vrij en gemakkelijk door je lichaam kan stromen.

“Beter voorkomen dan genezen”

Tijdens deze warme zomerdagen heeft de yange energie zijn piek bereikt. Het Vuurelement laat zich van zijn beste kanten zien. De dagen zijn langer, de zon staat hoog en we bereiken de warmste temperaturen. Het toppunt van alle groei is bereikt.

Koffie hoort bij het element Vuur en heeft een verwarmend en uitdrogend effect, het geeft in het lichaam een hele warme, yange energie. Samen met de warmte die het lichaam nu al opslaat door het warme weer ontstaat er nog meer yange energie.

Het is zaterdagochtend en ik ben onderweg naar Amersfoort. Ondanks het voornemen om heerlijk met de trein te gaan heb ik er nu voor gekozen om met de auto te gaan. Daar heb ik zeker geen moment spijt van gehad! Het is een prachtige rit met heel veel mooie plaatjes. De zon schijnt op de bomen met zijn prachtige herfstkleuren in rood, bruin, geel, groen en alles wat er tussenin zit aan kleuren. Ik geniet volop van de prachtige kleuren en de warme zon. Het is duidelijk herfst.

Het is stil op het pleintje, geen kinderstemmetjes en geen skateboarders meer. De vakantie is voorbij, net als voor de meesten van ons.

De tijd is voorbij dat de wekker 's ochtends stil blijft, rustig wakker kunnen worden met een kopje thee of koffie. Met z'n allen weer het leven in van de hectiek. Snel douchen, kinderen naar school, vervolgens zelf snel door naar je eigen job en dan, voordat je weer naar huis gaat even snel langs de supermarkt om voor het avondeten het nodige binnen te gaan halen. Jeetje, het lijkt wel of iedereen dezelfde volgorde heeft en om dezelfde tijd boodschappen gaat doen! De irritatie begint al en dan ben je nog niet eens thuis om met liefde en geduld de verhalen van de kinderen aan te horen over hun eerste schooldag!